Echipa

Mariana Moldovan

Mariana este consultant fiscal autorizat și are peste 9 ani de experiență în domeniul taxelor, fiind specializată preponderent în zona de TVA.

Mariana a lucrat anterior pentru companii internaționale de consultanță fiscală, printre care și două companii din categoria BIG4, construind relații profesionale solide cu clienții. Clienții asistați activează în industrii diverse, precum: automotive, producție, IT, energie verde, servicii financiare, comerț, FMGC, construcții, telecomunicații etc.

Ea a dobândit experiență practică și în industrie, fiind detașată timp de 6 luni la sediul Nestle România, pentru a oferi asistență în cadrul unui control fiscal general.

De-a lungul timpului, Mariana a fost implicată în proiecte de taxe variate, după cum urmează: consultanță fiscală, conformitate în materie de TVA, audituri de taxe, revizuiri de TVA și proiecte de due diligence fiscal, rambursări de TVA, litigii fiscale, restructurări de afaceri și restructurări ale lanțurilor de aprovizionare, elaborarea unor proceduri de documentare a serviciilor intragrup și operațiunilor scutite de TVA, susținerea unor trainiguri de specialitate în domeniul TVA etc.

Ea a fost implicată în asistarea a numeroși clienți în relația cu autoritățile fiscale și câștigarea mai multor litigii în domeniul TVA.

Mariana a participat la diverse conferințe de fiscalitate, atât în tară (TaxEU Forum, BusinessMark, avocatnet.ro), cât și în străinătate (Roma, Dusseldorf).

Educație și calificări profesionale

Mariana a obținut o diplomă de licență în Economie şi Afaceri Internaţionale și o diploma de master în Managementul Riscului Financiar International de la Facultatea de Relații Economice Internaționale, din cadrul Academiei de Studii Economice din București.

Mariana este membru activ al Camerei Consultanților Fiscali din România și deține o calificare în domeniul TVA de la Institutul de Taxe Autorizat (CIOT) din Marea Britanie.

Mariana este trainer autorizat și susține cursuri în domeniul TVA.